פרופסור אפרת ברוידא - רפואה ישראלית על קו המשווה
פרופסור אפרת ברוידא הינה גסטרואנטרולוגית, מומחית לבעיות במערכת העיכול ובמחלות כבד. החל משנת 1989 משמשת כרופאה בכירה ברפואת ילדים במרכז הרפואי אסף הרופא. כמו כן, החל משנת 1997 מכהנת כמנהלת היחידה למחלות מערכת עיכול כבד ותזונה בילדים. בין השנים 2003-2005 דר' אפרת ברוידא כיהנה כסמנכ"לית המרכז הרפואי אסף הרופא. אפרת הייתה מעורבת במחקרים על מחלות צליאק, קרוהן ומחלות כבד. היא הייתה מעורבת גם במחקרים מרכזיים רבים, במיוחד בקרוהן, ולאחרונה חקרה את העדפות המטופלים על תוצאות הטיפול בקרוהן. אפרת מאמינה כי הבנת נושא זה עשויה לשפר את התקשורת בין הרופא והמטופל. תוצאות מחקריה של אפרת הביאו אותה להאמין כי התקשורת בין הרופאה המטפלת ובין המטופלת זקוקה לשיפור, בייחוד בעת טיפול במחלות פעילות וכרוניות בכדי לדאוג לאיכות חייהם של החולים במחלות מעי דלקתית. אפרת מצפה להזדמנות לחקור עוד קשרים שכאלו במחלות כרוניות אחרות במערכת העיכול.
יוסלה דרור - מפרשים
במהלך שנות עיסוקינו בשייט ובהובלת קבוצות למסעות ימיים, משפט אחד שב ועלה: "הים הוא הפסיכולוג שלי".
גילינו כי אנשים שהפליגו עמנו, עוברים חוויה משמעותית שהיא הרבה מעבר לחופשה על המים. חלקם התייחסו לתקופה בה בילו על הסירה כאל חוויה משנת חיים.
ברור לכל, שכמו במקרים רבים אחרים, הים והשייט אינם ברי השגה לכולם, ובוודאי שלא לאלו הזקוקים להם ביותר.
"מפרשים" זו הדרך שלנו להביא את הים, השייט וסגולות המסע הימי הקבוצתי לאלו שלא היו מגיעים אליהם בדרך אחרת
ד"ר אפי הלפרין - רפואה ישראלית על קו המשווה
אפי נולד בשנת 1953, בוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית. מומחה לרפואה פנימית ומחלות זיהומיות בארה"ב ובישראל ובעל תעודה ברפואה טרופית והיגיינה מהקולג' המלכותי לרופאים בלונדון, אנגליה. מנהל יחידת הזיהוי לשעבר בבית החולים 'ביקור-חולים' בירושלים. מאז פרישתו הוא מתנדב מעת לעת כרופא בכיר בפרויקט 'רפואה ישראלית על קו המשווה' ברובע קיבוגה, אוגנדה, ומקדיש את שארית זמנו למשפחתו ולכתיבה. לאורך השנים פרסם שני ספרים, וכן סיפורים קצרים רבים, מאמרים ושירים בעברית ובאנגלית בכתבי עת ספרותיים שונים.
ד"ר רעות הראל מירון - רפואה ישראלית על קו המשווה
ד"ר רעות הראל, רופאה מתמחה בפנימית בבית חולים העמק בעפולה ואמא לשני ילדים, מנהלת בהתנדבות, יחד עם ד"ר שי פינטוב, את פרויקט "רפואה ישראלית על קו המשווה". בשנת 2013, יחד עם ארגון טופז, רעות ובעלה איתן, גם הוא רופא, הובילו את פתיחתו מחדש של הפרויקט הרפואי באוגנדה, אשר נסגר מספר שנים קודם לכן. בתחילת שנת 2014 יצאו איתן ורעות, יחד עם בנם הבכור, אז בן שנה, לשנת התנדבות בקיבוגה שבאוגנדה. במסגרת הפרויקט עבדו בני הזוג כמתנדבים יחידים במחוז כפרי מרוחק הסובל מעוני ומחסור אדיר בשירותים רפואיים. הם סייעו לעבודת בית החולים המחוזי, הקימו 'מרפאה ניידת' היוצאת למתן שירותי רפואה בכפרים מרוחקים והעבירו הכשרות לצוותים המקומיים. במהלך תקופת ההתנדבות ולאחריו פעלה רעות ביחד עם ארגון ברית עולם על מנת לייצר המשכיות לפרויקט. מאז חזרתה לארץ רעות מרכזת את הפרויקט בהתנדבות, ביחד עם צוות ברית עולם, ופועלת לפיתוח ויישום תכנית פעילות הפרויקט ויעדיו.
גל סער
סוכן ביטוח פנסיוני וניהול סיכונים במקצועו ועיסוקו. בעברו יזם, ייסד וניהל חברות מחשבים והי-טק./ מזה כ-15 שנה פעיל במיזמים ציבורים וחברתיים. לפני כעשור שנים היה בין חברי ומובילי העמותה ל"שינוי שיטת שלטון וממשל בישראל" מיסודם של "המרכז להעצמת האזרח" ופרופ' גדעון דורון ז"ל.
בשנים האחרונות היה פעיל בתנועת אומ"ץ ששמה לה למטרה להילחם בנגע השחיתויות שפשה בישראל, ובעמותת "עם שמח" שפיתחה ויישמה שיטות וטכניקות בעזרתן כל אדם יכול להכניס לחייו יותר אושר ושמחה.
בשעות הפנאי (המעטות..) אוהב לקרוא ספרי היסטוריה וביוגרפיות ולטייל בארץ ובחו"ל.
מיזמי "אמנים בפארק" ששמה לטרמה לבדר את אוכלוסית הקשישים במדינת ישראל, ומשמ גם כמנהל הפדגוגי של "תאוצה"
סילאס אוקווירוואת
כיום, סילאס מנהל את ברית עולם – טופז אוגנדה. סילאס נולד וגדל בפאקוואך, אוגנדה. הוא בעל תואר ראשון בלימודי פיתוח (הצטיינות מחלקה ראשונה) ותואר שני בבריאות הציבור מאוניברסיטת נוצריה באוגנדה (UCU). הוא התנדב באוניברסיטת UCU כעוזר הוראה (מורה דרך) והשתתף בכמה פרויקטי מחקר אקדמיים, כולל מחקר על אלימות על בסיס מגדרי ואמהות בטוחות על ידי ארגון הבריאות העולמי (WHO). היה בעל כמה התערבויות בינלאומיות, כולל השתתפות בכנסי מנהיגות עולמיים בארצות הברית ובגרמניה. בזכות הזדמנויות אלו זכה סיילאס במענקים והשתמש בהם לפיתוח וליישום פרויקטים של שירותים בקהילה. ביוני ובנובמבר 2020 הופיע סיילאס כאחד הדוברים באירוע כדור הארץ ייעודי במהלך תנועת השלום העולמית בארה"ב. כיום סילאס מנהל את ברית עולם-טופז אוגנדה, מרכז את כל הפעילויות המקומיות באוגנדה ומספק סיוע מנהלי וניהולי שוטף לפרויקטים השונים באוגנדה ותומך בפיתוח הארגון. סילאס מחויב לעבוד עם כל התערבות פיתוח המכוונת להעצמה קהילתית, בריאות וצדק, לבנות דמוקרטיה חברה, שלום, אחדות ופיתוח בר קיימא. הוא רוצה לשנות את חייהם של צעירים מוחלשים, משפחות, אמהות וילדים.
ג'ון קאלווינגה
ג'ון סיים תואר ראשון בחשבונאות מאוניברסיטת Bugema באוגנדה. הוא גם למד בבית הספר לעסקים של אוניברסיטת מקררה, שם סיים את לימודיו עם דיפלומה בחשבונאות.
לג'ון ניסיון של 12 שנים בפיננסים ובאדמיניסטרציה. הוא שירת במוסדות אשראי ובנקאות ובמוסדות חינוך באוגנדה. במגזר הבנקאי, ג'ון עבד כרואה חשבון סניף בשנת 2014 ב-Advance Uganda Micro Finance Ltd פעלה תחת הסוכנות לפיתוח וסיוע אדוונטיסטי (ADRA). בשנת 2015 הועמד לתפקיד מנהל סניף באותו מוסד. כיום הוא סגן המנהל ומנהל כספים ומנהלה באקדמיה הבינלאומית לאמנות ועיצוב Nagenda (NIAAD).
קיזיטו מריה קסולה
קיזיטו הוא המנהל המייסד של NIAAD (2009), מוסד פרטי לאמנות המציע דיפלומות ותעודות באמנות ועיצוב. קיזיטו הוא כיום הדיקן של בית הספר מרגרט טרואל לאמנות תעשייתית ואמנות יפה, אוניברסיטת מקררה. הוא בעל תואר דוקטור בתולדות האמנות ו-MAFA בפיסול מאוניברסיטת מקררה ותואר שני בציור מ-Burren College of Art, האוניברסיטה הלאומית של אירלנד גאלווי. בין השנים 2010-2014, קיזיטו היה יו"ר המחלקה לאמנות יפה באוניברסיטת מקררה. קריירת ההוראה שלו נמשכת למעלה מ-20 שנה. קיזיטו השתתף בכמה תוכנית אמנים במעון ברחבי העולם. הוא יושב בכמה מועצות חינוך של ממשלות והוא המייסד של בית הספר היסודי דמבה במסקה. הוא הציג תערוכות רבות באפריקה, אירופה, צפון אמריקה וגם בישראל. המשימה שלו היא לשנות את חייהם של בני נוער במצוקה, אמהות חד הוריות וילדים באמצעות חינוך לאמנות ועיצוב.
ברונו סרונקומה
ברונו סיים תואר B.A (F.A), ו-M.A (F.A) ו-PGDE מאוניברסיטת מקררה. כיום הוא מרצה לקרמיקה במחלקה לאמנות תעשייתית ועיצוב יישומי באוניברסיטת מקררה. הוא היה מעורב במספר מחקרים ופרויקטים לקידום מלאכת יד, כולל פרויקט קטן מגדר ופיתוח (GAD), פרויקט אמנים בפיתוח אונסק"ו, פרויקט שיתופי NORAD, פרויקטים של המועצה הבריטית EPA ו-EAP, פרויקט הדרכה באמנות ברפואה עם אוניברסיטת פלורידה, ארה"ב והדה-קולוניזציה לאמנות חינוך: NIAAD- IAE צוות ופרויקט פיתוח תכניות לימודים. הוא השתתף בתערוכות יחיד וקבוצתיות לאומיות ובינלאומיות רבות מאז 1993 וזכה בפרסים שונים בקדרות וקרמיקה, כולל פרס אונסק"ו לאמנות לאפריקה. הוא חבר במועצת הממשל של NIAAD; מגזר הכישורים לתרבות ותיירות של תוכנית המיומנות אוגנדה; איגוד האמנים והמעצבים החזותיים של אוגנדה (UVADA) והאיגוד הלאומי לאמנות תרבות של אוגנדה (NACCAU). ברונו הוא מנטור בתכנית האקדמיה להשראה של טופז
יונגו קים
יונגו הגיע אלינו מדרום קוריאה וכחלק מהכנסייה הפרסביטריאנית, הוא הגיע לישראל ללמוד עברית ותנ"ך בשנת 2008. במהלך חופשת הקיץ מצא הזדמנויות התנדבות בישראל ושירת אנשים עם מוגבלות במעון סן סימון בירושלים. לאחר מכן כיווני חייו השתנו לחלוטין. הוא הקים את AMIKO, הוא ארגון בינלאומי ללא מטרות רווח בישראל, הוא מכהן כנשיא וכמנכ"ל. הוא מביא צעירים מתנדבים קוריאנים לתמוך בפעילות התנדבותית על ידי ביקור וסיוע במתקני הרווחה והנכים, מוגבלות שכלית, ילדים אוטיסטים וניצולי שואה. הוא משתף פעולה עם ארגונים שונים אחרים בישראל לביצוע פרויקטים רבים. מאז הוא שולח מתנדבים הזקוקים למתנדבים עבור ארגונים שונים ומובילים ומנהלים מתנדבים קוריאנים בישראל. הוא משפר את ההבנה של הרווחה החברתית והתרבות ומחזק את היחסים בין ישראל לקוריאה. הוא בעל תואר ראשון בחינוך דתי (B.A) ותיאולוגיה (M.Div) בקוריאה, למד לימודי שפה עברית ומנהיגות וניהול קהילתי של NPO (MSW) בבית הספר הבינלאומי רוטברג באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא לומד גם את התנ"ך והמזרח הקדום (MA) באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא מלמד תנ"ך ומוביל חברתי בכנסייה.